Pravne informacije

1.   Pravne informacije

Internet stranica www.rentacarb.ba predstavlja zvaničnu prezentaciju firme Balović d.o.o. za iznajmljivanje automobila (rent a car) na tržištu Bosne i Hercegovine.

Vaš pristup i korištenje ove web stranice podrazumijevaju prihvatanje uslova korištenja koji su detaljno razrađeni u ovim pravnim informacijama. Također, korištenjem web stranice potvrđujete da ste upoznati sa svim uslovima i primjenjivim pravnim normama.

Prihvatate da www.rentacarb.ba nije odgovoran za bilo koji gubitak ili štetu koji nastanu zbog Vašeg propusta da postupate u skladu sa dolje naznačenim uslovima korištenja ovih web stranica i primjenjivim pravnim normama.

Molimo Vas da detaljno pročitate sve informacije koje se nalaze u ovom dokumentu, te ukoliko trebate neko dodatno pojašnjenje u vezi sa bilo kojom od tačaka ili informacija, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona: +387 61 553 444

Sve informacije dostupne na ovim stranicama isključivo su informativnog karaktera. Bilo koji podaci ili dijelovi bilo kojih podataka dostupni na ovim stranicama ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima bez prethodnog pisanog dopuštenja firme.

 

 

2.   Intelektualno vlasništvo

Sadržaj stranice smatra se intelektualnim vlasništvom firme Balović d.o.o. i Zaštićeni su autorskim pravom.

Reprodukcija ovih stranica, te na njima prikazanih radova i modela vozila isključuje korištenje u reklamne, komercijalne i informativne svrhe drugih lica ili kompanija, u skladu sa pravnim propisima u vezi autorskog prava odnosno prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva koji su trenutno na snazi.

Svaka neovlaštena reprodukcija, predstavljanje, korištenje, djelomična ili potpuna promjena stranica, bez obzira na metodu ili podršku, različitih radova ili modela vozila koji ih čine, bez prethodnog dopuštenja od strane Balović d.o.o., bilo zlonamjerna ili slučajna, strogo je zabranjena i predstavlja kršenje uslova korištenja materijala s predmetnih web stranica koje za sobom povlači krivičnu i materijalnu odgovornost, te će se takvog počinitelja krivično i materijalno goniti temeljem pravnih propisa koji su na snazi.

Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili bilo kojeg drugog pojedinačnog elementa web stranice www.rentacar.ba, dizajna logotipa firme i logotipa Rent a car B Sarajevo, bez izričitog pisanog odobrenja firme.

Ime Balović d.o.o., Rent a car B Sarajevo, logo Balović d.o.o. i Rent a car B Sarajevo, kao i proizvodi i usluge zašitićeni su u skladu sa primjenjivim odredbama autorskog prava odnosno prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva. Svaka reprodukcija, korištenje i/ili promjene napravljene bez prethodnog pisanog odobrenja, smatrat će se povredom autorskih prava.

 

 

3.   Informacije na www.rentacarb.ba

Informacije koje Balović d.o.o. objavljuje na ovoj stranici smatraju se tačnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja. Medutim, ne garantuje se za tačnost ili pouzdanost bilo kojeg podatka na ovim web stranicama.

Karakteristike vozila predstavljene na web stranicama odnose se na ona vozila koja su dostupna u trenutku izdavanja ili ažuriranja web stranice.

Naznačene cijene odgovaraju trenutnom cjenovniku firme Balović d.o.o. Za tačne cijene o pojedinim modelima molimo kontaktirajte nas putem dostupnih telefona.

Balović d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na svojim web stranicama, izmjene se odnose na tehničke karakteristike, opremu predstavljenih modela i cijene, uzimajući u obzir interaktivni karakter stranice. Za takve promjene Balović d.o.o., članovi mreže ili zaposlenici ne snose odgovornost.

Informacije dostupne na web stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih ličnih, finansijskih ili poslovnih odluka, te ste u tom smislu saglasni da nećete Balović d.o.o. smatrati odgovornim za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi sa tim.

 

 

4.   Ograničenje odgovornosti

Materijal na ovoj web stranici je na raspolaganju korisniku bez garancija bilo koje vrste.

Korisnik ima pristup ovim web stranicama samo na svoju vlastitu odgovornost. Balović d.o.o. ne garantuje da će ova web stranice uvijek biti dostupna i raspoloživa te da neće sadržavati greške ili viruse ili da će na njoj objavljeni podaci biti tačni i pouzdani.

Ni pod kojim uslovima Balović d.o.o. nije odgovoran za direktne i indirektne nedostatke, oštećenja ili gubitak, osobito za materijalne nedostatke, gubitak podataka ili programa ili finansijske nedostatke.

Podaci o modelima, tehničke karakteristike i cijene odgovaraju definiciji u trenutku izdavanja ili ažuriranja stranica.

Do zakonom predviđenih ograničenja, Balović d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, direktnu ili indirektnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove) nastalu kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovim web stranicama, ili nečeg što je na njima objavljeno ili dodano od strane drugih korisnika. Bez obzira na pažljiv unos podataka, zadržavamo pravo na pogreške u tehničkom opisu i tekstualnom sadržaju opreme vozila.

 

5.   Politika zaštite privatnosti

Obrađujemo Vaše osnovne podatke, podatke za komunikaciju i podatke o ugovoru u svrhu promocije poslovanja (marketinga), programa lojalnosti, usklađivanja dodatnih pogodnosti, poboljšanja ponude korisnicima, istraživanja tržišta.

Obrađujemo Vaše osnovne podatke, podatke o komunikaciji, podatke o ugovoru i financijske podatke u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. One nas obvezuju da obradimo podatke, kako bismo se uskladili s obvezama otkrivanja informacija nadležnim tijelima i s odredbama o obradi koje propisuju zakonski propisi.

Obrađujemo Vaše osnovne podatke, podatke o komunikaciji i podatke o ugovoru, kao i ostale dobrovoljno dostavljene podatke u svrhu poboljšanja naših procesa i ponuda.

Naša stranica koristi „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se s internetskog pretraživača kopiraju na Vaš hard disk. Kolačići sadrže informacije koje može pročitati internetski pretraživač unutar domene u kojoj Vam je kolačić pridružen. Kolačići ne mogu pokrenuti nikakve programe ni zaraziti Vaše računalo virusima. Kolačići koje koristimo ne sadrže ilčne podatke ni poveznicu s takvim podacima.

Daljnje informacije o kolačićima i načinima na koje ih možete deaktivirati možete pronaći u politikama o kolačićima naše stranice (koja je dostupna putem poveznice s oznakom kolačića i u izborniku „Pravne informacije“).

Vi imate pravo, u razumnim intervalima, dobiti informacije o svojim pohranjenim ličnim podacima. Informacije na koje imate pravo uključuju informacije o tome jesu li lični podaci koji se Vas tiču pohranjeni, kategorije tih ličnih podataka i svrhe obrade. Po zahtjevu, mi će vam dostaviti kopiju ličnih podataka koji se obrađuju.

Također imate pravo zatražiti ispravak Vaših netačnih podataka.

Nadalje, imate pravo zatražiti brisanje Vaših ličnih podataka. Obvezni smo izbrisati lične podatke u određenim okolnostima, koje uključuju one kad podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koju su prikupljeni ili obrađeni, kad povučete suglasnost na kojoj se temelji obrada i ako su neki podaci bili nezakonito obrađeni.

U određenim okolnostima, imate pravo ograničiti obradu vaših ličnih podataka. To uključuje one okolnosti u kojoj preispitujete tačnost Vaših podataka, pa mi trebamo provjeriti njihovu točnost. U takvim slučajevima, moramo se suzdržati od daljnje obrade vaših ličnih podataka, s iznimkom pohrane, dok se to pitanje ne razjasni.

Svoje prigovore možete poslati na adresu info@rentacarb.ba.

 

6.   Izmjene uslova korištenja

Balović d.o.o. zadržava pravo izmjene korištenja uslova web stranice www.rentacarb.ba u bilo koje doba, ali i o tome obavijestiti javnost.

Zabranjeno je svako neovlašteno korištenje u svrhu prezentacije pojedinih proizvoda, usluga, ili bilo kakve komercijalne svrhe i svi oni koji budu neovlašteno koristili sadržaj biti će krivično gonjeni u skladu sa pravnom regulativom koja je u tom trenutku na snazi.

Broj #1 Rent a Car Sarajevo. Automobili su full kasko osigurani i imaju skupi paket opreme. Usluga Rent a Car (iznajmljivanja auta) je moguća za tri, sedam, deset i više dana. Automobili imaju 5, 7 i 8 sjedišta, manual i automatik mjenjač.
Sva prava pridržana - Rent a car B Sarajevo © 2021.
Follow us